Mepros onderteunt 'Sta op tegen Kanker' 14-12-2012

Gegevens

Datum: 14-12-2012
Auteur: Erna van Dijk, bedrijfsarts
Bron: Eigen Bron; Het artikel is geschreven door Erna van Dijk
Naam: Mepros ondersteunt "Sta op tegen kanker"
Thema: Onderzoek naar kanker staat op een keerpunt
Locatie: Rotterdam
Relevantie:   Arbodienst ondersteunt strijd tegen kanker; Mepros ondersteunt 'Sta op tegen kanker', arbodienst geeft een donatie in plaats van kerstkaarten

Mepros ondersteunt 'Sta op tegen kanker'

Tot nu toe hebben wij nog steeds jaarlijks aan kerstkaarten gedaan. In navolging van tal van andere bedrijven hebben wij besloten dit jaar een maatschappelijk of goed doel te ondersteunen in de plaats van het versturen van kerstkaarten. Dit jaar kiezen wij als arbodienst het doel: 'Sta op tegen kanker'. Onze bedrijfsarts Erna van Dijk heeft dit jaar wederom meegedaan aan de Alpe d'HuZes om geld in te zamelen tegen de bestrijding van kanker. Sterker nog, als vrijwilligster heeft zij een belangrijke rol vervult om de marketing van dit evenement op zich te nemen. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen als Erna zich vrijwillig inzetten voor een doel zo goed als dit en willen haar ook graag een steun in de rug bieden. Met het kerstkaarten budget van dit jaar hebben wij een  donatie gedaan aan 'Sta op tegen kanker'. Wist u dat het onderzoek naar kanker op een keerpunt lijkt te staan? Erna van Dijk licht u graag in met het volgende artikel:

mepros ondersteunt sta op tegen kanker

Foto: Bedrijfsarts Erna van Dijk bij de live optredens van 'Sta Op Tegen Kanker'

Sta op, maar sta niet stil

Ik sta op voor al die mensen die ik op het spreekuur zie of heb gezien en die in de bloei van hun leven getroffen zijn door kanker.  1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker tijdens zijn of haar lveven. Dit jaar zal Mepros geen kerstkaarten versturen, maar gaat het geld hiervoor naar: 'Sta op tegen kanker'. 

Vanwege mijn actieve betrokkenheid bij de Alpe d'HuZes mocht ik op 28 november aanwezig zin bij de live-show van 'Sta op tegen kanker'. Het was een bijzondere ervaring. Het is ongelofelijk belangrijk om geld in te zamelen voor onderzoek. De opbrengst van 'Sta op tegen kanker' gaat volledig naar translationeel onderzoek. Bij dit type wetenschappelijk onderzoek draait het om de vertaalslag van het laboratorium naar het ziekenhuisbed. Hoe kunnen patiënten zo snel mogelijk profiteren van een nieuwe ontdekking in het lab, zoals een nieuwe behandeling. De onderzoekers in het laboratorium zijn de helden van vandaag. Op dit moment staan onderzoekers op het punt van de 'geheimen van kanker' te ontrafelen en ontwikkelen ze veel nieuwe behadelmethoden. Wereldwijd werken zij aan een gigantische puzzel. Dit jaar heeft KWF een internationaal onderzoeksteam gefinancierd. Hoofddoel van dit "Sta op tegen kanker"-team is om de beste behandeling af te stemmen op de individuele kankerpatiënt.

Ik wens iedereen een fijne kerst en een toekomst zonder kanker.

Erna van Dijk , Bedrijfsarts


Bløf - Zo stil - Sta op tegen kanker  28-11-2012

Zo stil,
Hoewel ik je nog iedere dag mis,
En waar je nu nog ook zijn mag,
Het is helder,
Dat stilte nu jouw vriend geworden is.You tube film van Bløf zien?
Mepros Bedrijfsgezondheidsdienst BV - Geregistreerde Bedrijfsartsen en Arbo Professionals
Telefoon: 085 - 877 1320, Telefax: 085 - 877 1357, Email: » info(at)mepros.nl
Adres: Rivium Oostlaan 49, 2909 LL Capelle aan den IJssel
Copyright © Mepros