4 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een keuringsarts!
Mepros

4 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een keuringsarts!

Medische keuring nodig voor uw beroepsuitoefening? De 4 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een keuringsarts!

Werknemers in de sectoren Bouw, Offshore, Logistiek moeten zich periodiek laten keuren. Zo zijn er Asbest-, Bodemsanering-, Offshore en Rijbewijs keuringen.

Het is belangrijk een goede organisatie te kiezen voor het uitvoeren van een medische check. Je wilt goedgekeurd worden, zodat je kunt werken. Dat heeft prioriteit. Tegelijkertijd wil je wel dat je pasje ook echt iets waard is. En dat je weet hoe je gezondheid ervoor staat. Iedereen is erbij gebaat dat jij zo lang mogelijk kunt werken, op een gezonde manier.

Het uitvoeren van medische keuringen is een vak apart. Er zijn doktersassistentes nodig met de juiste opleiding, een keuringsarts en niet te vergeten de medische apparatuur.

1. Kies een organisatie met specialistische kennis

Het beoordelen of iemand zijn beroep mag uitoefenen is een expertise. Let bij het uitzoeken van de keuringsorganisatie op in hoeverre er verstand van keuren is. Vaak is dit te zien aan de website, foto’s en het ‘onderbuik-gevoel’.

Medische

2. Aangesloten bij een branchevereniging? Top!

Werknemers die door hun branche worden ‘verplicht’ tot het laten doen van een medische werkkeuring, hebben (bijna) altijd een eigen beroepenvereniging. Deze adviseren niet bij welke keuringsarts je de keuring moet laten uitvoeren. Toch valt het direct op als het bedrijf aangesloten is bij zo’n organisatie. Zo is Mepros aangesloten bij NOGEPA voor de Offshore-keuringen.

3. Vraag na

Niets is zo goed als een ervaringsdeskundige. Je collega’s hebben hun werkkeuring ook al moeten laten doen. Misschien ben jij niet tevreden over je huidige keuringsinstituut, maar wellicht hebben zij een goed advies. Bij alles geldt: je weet pas of iets echt goed is als je het zelf hebt meegemaakt. Toch is het zeker de moeite waard om je collega’s te vragen of het een betrouwbare organisatie is, waar jij je wilt laten keuren.

4. Kies een goede arts

Sommige artsen hebben een Geneeskunde-opleiding gedaan, maar ze hoeven geen beroepsinhoudelijke kennis en/of ervaring te hebben als het gaat om arbeidskeuringen. Wij hebben verhalen gehoord van werknemers die voor hun Groot Rijbewijs keuring naar een arts zijn geweest die ze via Google gevonden hadden. Deze arts heeft niet de juiste medische checks uitgevoerd, maar wel substituten hiervoor. Het pasje wat werd verstrekt bleek later weinig waard. Let dus wel op waar je de werkkeuring laat doen. Vaak verschillen de prijzen niet eens zo veel.

BackButton
Vragen of een afspraak maken

Neem contact op met Mepros

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of het online contactformulier. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 12:300 en van 14:15 tot 17:00 uur bereikbaar

085 – 123 345 66info@mepros.nl