Basisregels bij verzuim

Onze Cursus “Basisregels bij Verzuim”

Wat is de inhoud van de cursus Basisregels bij Verzuim?

Op het moment dat een medewerker zich ziek meldt en wanneer het er naar uit ziet, dat het langer gaat duren, kom je als ondernemer of leidinggevende in een woud van regels terecht. Tijdens deze cursus komt aan bod:

  • Basis begrippen van de Wet Verbetering Poortwachter,
  • WIA, WGA en IVA. Wat zijn de verschillen?
  • Basis beginselen van de privacy aspecten. Wat mag de werkgever vragen? Wat mag de werkgever noteren? en wat niet? Hoe ga je hier in de praktijk meer om?
  • De Probleemanalyse en de Bijstelling Probleemanalyse.  Waar let de bedrijfsarts op als deze wordt opgesteld? Hoe kun je het dossier sturen dat hierin de juiste zaken worden vastgelegd. Wanneer doe je dit?
  • Het Plan van Aanpak en de Evaluaties Plan van Aanpak. Wat leg je vast? Wat moet er gebeuren? Wanneer moet dit gebeuren?
  • De verzuimbegeleiding: Waar moet je je als leidinggevende aan houden? En waar moet de medewerker zich aan houden? Hoe voorkom je een loonsanctie?

In deze workshop gaan we op een interactieve manier door de basis van alle wet- en regelgeving heen, die om de hoek komt kijken. U weet na afloop welke stappen u moet ondernemen, wat u vast moet en mag leggen. Er is ruimte om uw eigen vragen in te brengen. Verwacht een interessante workshop met veel ruimte voor vragen en eigen inbreng. Verwacht niet dat deze cursus compleet kan zijn. Wij hebben nog meer cursussen.

Hoe lang duurt de cursus Basisregels bij Verzuim?

De workshop duurt 2,5 uur.

Door wie wordt de cursus Basisregels bij Verzuim gegeven?

De cursus Basisregels bij Verzuim wordt gegeven door een ervaren trainer, die dagelijks met verzuim te maken heeft. Mepros beschikt over diverse medewerkers die deze cursus kunnen geven.

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor leidinggevenden, die graag basis kennis willen opdoen bij het begeleiden van zieke medewerkers.