Verplichte medische keuringen voor bodemsanering
Mepros

Verplichte medische keuringen voor bodemsanering

Recentelijk komt steeds vaker in het nieuws dat er in de bodemsanering-industrie steeds meer aandacht wordt besteed aan medische keuringen voor werknemers. Door proactief te zijn en gezondheidsrisico’s voor werknemers te verminderen, kunnen bedrijven niet alleen de gezondheid en veiligheid van hun werknemers waarborgen, maar ook hun eigen reputatie en financiële positie beschermen.

Bij bodemsaneringsprojecten worden vaak gevaarlijke stoffen gebruikt, zoals verontreinigde grond of water, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van werknemers. Door middel van medische keuringen kunnen werknemers worden getest op gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door blootstelling aan deze stoffen.

Daarnaast kunnen medische keuringen ook helpen bij het identificeren van eventuele gezondheidsproblemen bij werknemers voordat ze blootgesteld worden aan deze gevaarlijke stoffen. Op die manier kan er tijdig actie worden ondernomen om te voorkomen dat gezondheidsproblemen verergeren. Het is daarom van groot belang dat bedrijven in de bodemsanering-industrie zich bewust zijn van de gezondheidsrisico’s voor werknemers en actief medische keuringen inzetten om deze risico’s te verminderen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het laten uitvoeren van periodieke medische keuringen voor werknemers die regelmatig blootgesteld worden aan gevaarlijke stoffen.

Al met al is het belang van medische keuringen in de bodemsanering-industrie niet te onderschatten.

Wilt u meer informatie over hoe bodemsaneringsmedewerkers het beste beschermd kunnen worden, en wat u nodig heeft om te voldoen aan de wettelijke eisen? Bel of mail ons. Wij zijn altijd beschikbaar binnen 2 weken, dat is onze zorgbelofte.

BackButton
Vragen of een afspraak maken

Neem contact op met Mepros

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of het online contactformulier. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 12:300 en van 14:15 tot 17:00 uur bereikbaar

085 – 123 345 66info@mepros.nl