Onze Groot Rijbewijskeuring

Groos rijbewijskeuring verplicht voor het Groot Rijbewijs | Word snel gekeurd in Rotterdam en Breda

Sinds 1 januari 2005 is bij het aanvragen of verlengen van een rijbewijs C (vrachtwagen), CE (vrachtwagen met aanhangwagen), D (bus) of DE (bus met aanhangwagen) een medische (rijbewijs) keuring verplicht, ongeacht de leeftijd. Het rijbewijs voor categorie C wordt Groot Rijbewijs genoemd. Deze rijbewijskeuring dient te worden uitgevoerd door een geregistreerde bedrijfsarts. Tijdens de keuring wordt gekeken of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De bedrijfsarts beoordeelt de algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. Daarnaast wordt de bloeddruk gemeten en de urine gecontroleerd op suikerziekte. Bij de rijbewijskeuring test de bedrijfsarts ook de gezichtsscherpte zonder en met eventuele bril of contactlenzen. Deze gegevens moeten aan het CBR worden verstrekt om te kunnen beoordelen of een beperkingen voor een correctie moet worden afgegeven.

Wat is de geldigheid van een groot rijbewijskeuring?

De geldigheid van de medische keuring voor vrachtwagen en bus chauffeurs wordt bepaald door het CBR. Bij iedere verlenging van het grootrijbewijs is een medische keuring noodzakelijk. Normaliter is een rijbewijs 5 jaar geldig. Bij medische oorzaken hangt de geldigheid af van het ziektebeeld.

Waar wordt de groot rijbewijskeuring uitgevoerd?

De groot rijbewijskeuring wordt op dit moment aangeboden op onze keuringslocaties in Rotterdam en Breda. Voor groepen vanaf 10 medewerkers kan dit ook op andere locaties worden uitgevoerd.

Wat is het tarief van de Groot Rijbewijskeuring (CDE)?

Tarief Rijbewijskeuring vrachtwagens en bussen, categorieën C, CE, D, DE voor 1 ZD code bij online aanvraag of 1 Formulier Geneeskundige Verklaring€ 74,- (2024)
Per bijkomende ZD code op de online aanvraag of per bijkomend ziektebeeld op een door het CBR bijgevoegd formulier€ 30,- (2024)
Vervolgafspraak op verzoek van het CBR, voor 1 ZD code€ 74,- (2024)

Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw. Deze keuringen zijn btw-plichtig. Als er geen betalingsafspraken zijn gemaakt dienen deze tijdens de keuring per pin te worden voldaan.

Is deze keuring BTW plichtig?

De bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor particulieren is de rijbewijskeuring categorieën C, CE, D, DE vrijgesteld van btw. Voor werkgevers of zelfstandigen , die deze keuring nodig hebben voor hun werk is deze keuring btw plichtig. Voor de belastingdienst geldt het criterium of een beslissing werkgever aan de keuring is gekoppeld. Als dit wel zo is, dan is de keuring niet vrijgesteld van btw. Voor werkgevers of zelfstandigen, die dit zakelijk willen declareren, wordt een factuur opgesteld met btw.

Vragen of een afspraak maken

Altijd binnen een week plek voor een keuring in Rotterdam en Breda

Boek hieronder snel een keuring of bel ons als je meer informatie wil over een groepskeuring of keuring op locatie.

Keuring boeken085 – 123 345 66