Onze Taxikeuring

Taxikeuring bij Mepros: al 20 jaar snel & goedkoop

Voor het uitoefenen van het beroep taxichauffeur is een taxipas vereist. Deze verkrijg je na een taxikeuring, die wij al sinds 2003 uitvoeren. Om deze te verkrijgen moet uiteraard een vakbekwaamheidsdiploma worden verkregen, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een Geneeskundige Verklaring. De Verklaring omtrent het gedrag kan worden aangevraagd bij de gemeente. Deze heeft een commissie die een antecedenten onderzoek over de afgelopen 5 jaar zal uitvoeren. Als hieruit geen bezwaren blijken, dan zal de Verklaring omtrent het gedrag worden afgegeven.

De Geneeskundige Verklaring moet worden afgegeven op een aangevraagd formulier bij de Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat (IVW). Als u dit formulier heeft ontvangen kunt u een medische keuring aanvragen. Dit noemen wij dan de zogeheten Taxikeuring. De bedrijfsarts zal dan beoordelen of u in staat bent om taxi te rijden en mensen te vervoeren. Zo moet u b.v. in staat zijn koffers te dragen en iemand met een rollator te helpen.

Kosten

Tarief Taxikeuring€ 65,- (2024; ex-btw)

Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw. Deze keuringen zijn btw-plichtig. Als er geen betalingsafspraken zijn gemaakt dienen deze tijdens de keuring per pin te worden voldaan.

Veelgestelde kosten over de taxikeuring

  • Waar wordt de keuring uitgevoerd? De taxikeuring wordt op dit moment uitgevoerd op onze keuringslocaties in Rotterdam en Breda.
  • Is deze keuring BTW plichtig? Voor taxichauffeurs, die hun medische keuring nodig hebben voor hun werk is de keuring btw plichtig. Voor de belastingdienst geldt het criterium of een beslissing werkgever aan de keuring is gekoppeld. Als dit wel zo is, dan is de keuring niet vrijgesteld van btw. Het bovengenoemde bedrag is exclusief btw.
Vragen of een afspraak maken

Altijd binnen een week plek voor een keuring in Rotterdam en Breda

Boek hieronder snel een keuring of bel ons als je meer informatie wil.

Keuring boeken085 – 877 13 20