Taxikeuring

Taxipas keuring boeken voor €50 (ex. btw) »

Om een taxipas te krijgen, is een geneeskundige verklaring vereist. De Geneeskundige Verklaring moet worden afgegeven op een aangevraagd formulier bij de Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat (IVW). Als u dit formulier heeft ontvangen kunt u een taxikeuring. De bedrijfsarts zal dan beoordelen of u in staat bent om taxi te rijden en mensen te vervoeren. Zo moet u b.v. in staat zijn koffers te dragen en iemand met een rollator te helpen.

Waar wordt de keuring uitgevoerd?

De taxikeuring wordt op dit moment uitgevoerd op onze keuringslocaties bij Rotterdam in Capelle aan den IJssel en Breda.

Wat is het tarief?

Tarief Taxikeuring € 50,- (2021)

Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw. Deze keuringen zijn btw-plichtig. Als er geen betalingsafspraken zijn gemaakt dienen deze tijdens de keuring per pin te worden voldaan.

Is deze keuring BTW plichtig?

Voor taxichauffeurs, die hun medische keuring nodig hebben voor hun werk is de keuring btw plichtig. Voor de belastingdienst geldt het criterium of een beslissing werkgever aan de keuring is gekoppeld. Als dit wel zo is, dan is de keuring niet vrijgesteld van btw. Het bovengenoemde bedrag is exclusief btw.

Is deze keuring altijd BTW plichtig?

Incidenteel hebben wij te maken met mensen die nog helemaal niet werken als taxichauffeur en zelfs de opleiding hiertoe nog moeten volgen. Voor dat zij de opleiding gaan volgen willen zij eerst weten of zij hiervoor überhaupt wel medisch geschikt zijn. Er is hier geen beslissing werkgever en ook nog geen directe relatie met werk. Dan kun je deze keuring echt als medisch keuring zien zonder beslissing werkgever en is deze vrijgesteld van btw.

Lees ook de informatie voor werknemers bij de taxikeuring.