Onze werkwijze

Doelen realiseren en ambities waarmaken.

Onze professionals en experts helpen u om meer uit uw werknemers te halen. De afgelopen 20 jaar hebben wij bewezen verzuim goed te managen, arbeidsrisico’s te minimaliseren en bij te dragen aan de motivatie van werknemers.

Weten hoe een bedrijf ervoor staat is ons vertrekpunt. We bouwen een diepe band op met onze klanten en bieden gespecialiseerde dienstverlening aan, waardoor we een stap verder kunnen gaan bij de verzuimbegeleiding. Met onze analyse-instrumenten geven wij inzicht en op basis van dit inzicht bieden we oplossingen die aantoonbaar bijdragen aan de vitaliteit van mensen. En met vitale mensen kunnen organisaties doelen realiseren en ambities waarmaken.

Focus op kwaliteit en vitaliteit

Als netwerkorganisatie van bedrijfsartsen en arbo professionals richten wij ons op de klanten die zich niet thuis voelen bij een grote arbodienst, wel de kwaliteit willen van de bedrijfsarts. De positie van een relatief kleine arbodienst is bijzonder. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten bij wie hun vragen terechtkomen. Op deze manier kunnen ondernemingen vertrouwen opbouwen en een gezonde relatie hebben met hun arbodienst. Qua organisatiegrootte is het dus belangrijk dat wij onze bedrijfsartsen efficiënt kunnen laten werken om de prijs concurrerend te houden, maar de kern is dat de bedrijfsarts wordt ingezet waar nodig. En dat is vaker dan bij de meeste arbodiensten.

Logischerwijs zijn de grote landelijke arbodiensten dan ook geen voorbeeld voor Mepros. Bedrijfsartsen zijn medisch professionals, met een studieachtergrond van 10 jaar of meer. Deze specialisten waarderen wij. Grote arbodiensten laten de bedrijfsarts in een hiërarchie werken, met meerdere managers boven zich. Aan deze bureaucratie doen wij niet mee. Hierdoor is de bedrijfsarts bij Mepros in staat om zich als centrale aanspreekpartner op te stellen. Onze bedrijfsartsen worden hierbij ondersteund door arboartsen, maar de geregistreerde bedrijfsarts krijgt u zeker ook te spreken.

Aanbod

Met als doel onze aangesloten bedrijven vitaler te maken, leveren wij op diverse manieren een bijdrage aan de verhoging van het werkvermogen van Nederland. Dit doen wij door verzuimbegeleiding, op verzoek met hulp bij casemanagement, medische keuringen en preventieve dienstverlening. Aan kwaliteit doen wij absoluut geen concessies, en dat merkt u.

Verzuimbegeleiding
Onze verzuimbegeleiding wordt uitsluitend uitgevoerd door de hiertoe bevoegde en opgeleide professionals. De casemanagers werken onder direct toeziend oog van de bedrijfsarts, zonder onnodige, bureaucratische schakel ertussen. Op deze manier laten wij specialisten hun werk doen.

Medische keuringen (PMO)
Binnen het kader van de preventie voeren wij Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uit. De medische keuringen worden uitgevoerd door doktersassistenten die een externe opleiding hebben gevolgd en aangevuld met onze interne modules. Er gaat geen enkele keuringsklant de deur uit zonder dat de arts zijn gezondheid nogmaals heeft gecontroleerd. Dit vinden wij normaal, maar dat is niet altijd meer bij andere arbodiensten.

Preventie (PAGO en RIE)
Onze kleinschalige structuur is onze kracht, de contacten met onze klanten gaan rechtstreeks. Bij ons vindt u nog persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Daarnaast gaat onze service ongekend ver. PAGO op Bedrijfslocatie biedt u efficiëntie. Uw werknemers hoeven niet elk een uur heen en terug te reizen, maar wij keuren uw medewerkers achter elkaar door op uw terrein. Dit kan doordat wij onze apparatuur erop ingericht hebben dat deze makkelijk verplaatsbaar is. Op deze manier kunt u zonder problemen doorwerken, bent u 100% gedekt qua medische know-how, en is het verlies aan werktijd per werknemer minimaal.

Het Mepros team

Een paar van de gezichten achter onze organisatie.

Onze professionals en experts verlagen verzuim, minimaliseren arbeidsrisico’s in organisaties, bevorderen de gezondheid en verhogen de motivatie van mensen. Weten hoe een bedrijf ervoor staat is ons vertrekpunt. Met onze analyse-instrumenten geven wij inzicht, en op basis van dit inzicht bieden we oplossingen die aantoonbaar bijdragen aan de vitaliteit van mensen. En met vitale mensen kunnen organisaties doelen realiseren en ambities waarmaken.

Maya

Maya

Jr. Adviseur Arbeid & Gezondheid
Bram

Bram

Adviseur Arbeid & Gezondheid
Raz

Raz

Arts i.o., werkzaam als AAG
Lisette

Lisette

Arbo-arts
Astrid

Astrid

Accounting
Gea

Gea

Accounting
Willeke

Willeke

Doktersassistente
Emili

Emili

Doktersassistente
Alphons

Alphons

Sr. Adviseur Arbeid & Gezondheid
Pieter

Pieter

Directeur & bedrijfsarts
Gracinda

Gracinda

Doktersassistente i.o.
Jan-Willem

Jan-Willem

Marketing
Vragen of een afspraak maken

Neem contact op met Mepros

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de telefoon, mail of het online contactformulier.

085 – 877 13 20info@mepros.nl