Verlaging van verzuim

Beroepsvaccinatie

Sommige beroepen brengen extra risico’s met zich mee en daarom is het zinvol om een preventieve beroepsvaccinaties te overwegen. We bepalen samen welke vaccinaties nodig zijn op basis van het type werk en de specifieke risico’s.

Hoe regel je een beroepsvaccinatie als werkgever?

Vaccinaties regelen voor medewerkers is eenvoudig. Volg deze stappen, dan zorgen wij dat alles binnen enkele weken is afgerond.

  1. Neem contact met ons op.
  2. Plan afspraken in, bij ons op kantoor of via groepskeuring op locatie voor meer gemak.
  3. Wij regelen de rest.

Ons vaccinatie aanbod

Met 20 jaar ervaring hebben we duizenden effectieve vaccinaties toegediend om arbeidsverzuim te verminderen. Elke beroepsgroep vereist een specifieke aanpak voor de meest effectieve keuring.

Griepvaccinatie: Verminder Verzuim
De griepvaccinatie is doeltreffend voor alle beroepsgroepen. Onder kantoormedewerkers is griep de voornaamste reden voor verzuim, met gemiddeld meer dan 2 ziektemeldingen per jaar. Daarom heeft het griepvaccin bewezen het verzuim aanzienlijk te verlagen. Lees hier het onderzoek over hoe effectief een griepvaccinatie is voor leraren.

Hepatitis B: Essentieel voor Veiligheidsdiensten en Zorgpersoneel
Hepatitis B is een ernstige en uiterst besmettelijke leverziekte veroorzaakt door het hepatitis B-virus (HBV). Mensen in veiligheidsdiensten, de politie, brandweer en de gezondheidszorg hebben een verhoogd risico op blootstelling aan dit virus. Het hepatitis B-vaccin bestaat uit drie injecties met tussenpozen van één en vijf maanden, wat langdurige bescherming biedt.

DTP: Bescherming voor Bodemsanering, Riool- en Laboratoriumwerkers
Het DTP-vaccin beschermt tegen difterie, tetanus en polio. Voor beroepen met een verhoogd risico op verwondingen, zoals riool- en laboratoriummedewerkers, wordt tetanusvaccinatie ten zeerste aanbevolen. Dit vaccin versterkt de immuniteit en voorkomt ernstige gevolgen.

Vragen of een afspraak maken

Direct regelen

Wil je samen bespreken welke vaccinatie door jouw organisatie het meest effectief is? Neem dan contact met ons op via de telefoon, mail of het online contactformulier.

085 – 877 13 20info@mepros.nl

Of ontdek meer bewezen manieren om verzuim te voorkomen.