Een gezonde werkplek

Gezond blijven aan een bureau: het belang van de juiste werkplek | Vitaliteit & preventie

Onze werkplekgerichte zorg bestaat uit preventieve aspecten en interventieaspecten voor medewerkers met klachten. Het kan hierbij gaan om ergonomische factoren zoals een goede zithouding ter preventie van rugklachten, RSI klachten bij verkeerde instellingen van bureaustoel, bureautafel of monitor of het optimaal laten werken van medewerkers met whiplash klachten. Om het ontstaan van klachten te voorkomen bieden wij diverse modules aan.

Module: Goede Zitergonomie

In deze module nemen wij alle aspecten van een goede zitergonomie met medewerkers door. Dit zijn bijvoorbeeld de belasting op de rugspieren tijdens het langdurig zitten in een bureaustoel, uitleg over een dynamische zithouding en wat een goede en gevarieerde zithouding eigenlijk is. Er worden voorbeelden gegeven van een goede en een slechte zithouding, en thema’s zoals staand werken komen aan bod. Uiteraard komen praktische tips voor het instellen van de werkplek aan de orde.

Module: Beeldschermwerk

In deze module wordt specifiek aandacht geschonken aan de beeldschermergonomie, het langdurig aaneengesloten werken met één of meerdere beeldschermen. Aan bod komen de rol van de muis en het toetsenbord bij het ontstaan van klachten, het inrichten van een goede werkplek, diverse ergonomische producten en hulpmiddelen alsmede software ergonomie.

Wat doen we nog meer aan Preventie?

Vragen of een afspraak maken

Neem contact op met Mepros

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de telefoon, mail of het online contactformulier.

085 – 877 13 20info@mepros.nl