Arbozorg op de Werkplek

Preventie en interventie

Onze werkplekgerichte zorg bestaat uit preventieve aspecten en interventieaspecten voor medewerkers met klachten. Het kan hierbij gaan om ergonomische factoren zoals een goede zithouding ter preventie van rugklachten, RSI klachten bij verkeerde instellingen van bureaustoel, bureautafel of monitor of het optimaal laten werken van medewerkers met whiplash klachten. Om het ontstaan van klachten te voorkomen kunnen wij u de volgende modules aanbieden:

Module: Goede Zitergonomie

In deze module nemen wij alle aspecten van een goede zitergonomie met uw medewerkers door, zoals de belasting op de rugspieren tijdens het langdurig zitten in een bureaustoel, actuele opvattingen over een goede en gevarieerde zithouding, uitleg over de dynamische zithouding en het goede gebruik hiervan, de zin en onzin van bestaande voorschriften en aanbevelingen. Uiteraard komen praktische tips voor het instellen van de werkplek aan de orde.

Module: Beeldschermwerk

In deze module wordt specifiek aandacht geschonken aan de beeldschermergonomie, het langdurig aaneengesloten werken met één of meerdere beeldschermen. Aan bod komen de rol van de muis en het toetsenbord bij het ontstaan van klachten, het inrichten van een goede werkplek, diverse ergonomische producten en hulpmiddelen alsmede software ergonomie.

PreventieOfferte aanvragen? Afspraak maken?

Neem dan contact met ons op