Onze vacatures en stages

Vacature Manager Arbeid & Gezondheid met doorgroeikans in Rotterdam (24-40 uur)

Ben jij een HRM professional (in spé) die graag de regie in handen houdt en word jij enthousiast van het werken in de arbo-sector? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ter versterking van ons team in Rotterdam zijn wij op zoek naar een getalenteerde Manager Arbeid & Gezondheid.

Als Manager Arbeid & Gezondheid ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en adviseren van werkgevers bij het terugdringen van verzuim binnen hun organisatie. Je werkt samen met bedrijfsartsen, casemanagers en andere professionals om de beste oplossingen te vinden voor verzuim-gerelateerde problemen.

Wie wij zijn

Mepros is een ondernemende arbodienst en familiebedrijf gevestigd in Rotterdam. In 2003 is Mepros opgericht door bedrijfsarts Pieter Roeloffs, die in de VS opgroeide en na zijn studie in Nederland een cultuurshock onderging vanwege het enorme arbeidsverzuim. Het idee voor Mepros was ontstaan: een persoonlijke & resultaatgerichte arbodienst waarbij: (1) klanten altijd een vast Verzuimteam hebben, (2) iedereen uit het Verzuimteam in het medisch dossier kan, en (3) er altijd binnen twee werkdagen ruimte is voor overleg met de klant. Ons doel is om de klant te ontzorgen op het gebied van arbo en op maat gemaakt advies te geven. Deze resultaatgerichte en persoonlijke aanpak heeft ertoe geleid dat onze klanten in 20 jaar nog nooit een UWV-loonsanctie opgelegd hebben gekregen, dat onze klanten ons gemiddeld beoordelen met een 8,6 en dat 99,5% van onze klanten jaarlijks blijft.

Drie jaar geleden is zoon Jan-Willem in het bedrijf gekomen na een aantal jaren als bedrijfskundige te hebben gewerkt. Sindsdien is Mepros met een frisse wind klaargemaakt voor de volgende generatie en vindt er gezonde groei plaats. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw teamlid die de ambitie heeft om de komende jaren met ons mee te groeien. Hiervoor moet je energie krijgen van het helpen bouwen aan een organisatie, wat met enorme kansen en ook verantwoordelijkheden komt.

Momenteel bestaat onze organisatie bestaat uit een vast team van 9 ervaren professionals, zoals de bedrijfsarts, praktijkondersteuner bedrijfsarts, de adviseur arbeid & gezondheid, en de manager arbeid & gezondheid. Samen zetten wij ons in voor een gezonde en vitale arbeidsmarkt.

Wat we zoeken we in de ideale kandidaat

 • Een drive om het maximale uit jezelf en je omgeving te halen, met een optimistische kijk op de wereld;
 • Minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van HRM, bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • Communicatief sterk en hebt een proactieve, ondernemende houding;
 • Relevante ervaring in arbo, verzuim of vergelijkbaar, bij voorkeur bij een arbodienst;
 • Kennis van de wet- en regelgeving rondom verzuim en arbeidsrecht;
 • Zelfstandig werkvermogen, met voldoende assertiviteit om een proces te managen;
 • Een flexibele en klantgerichte instelling.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Het adviseren en begeleiden van werkgevers bij verzuimbegeleiding en -preventie;
 • Het opstellen en uitvoeren van verzuimbeleid binnen organisaties;
 • Het signaleren van knelpunten en het opstellen van verbeterplannen;
 • Het onderhouden van contacten met bedrijfsartsen, casemanagers en andere professionals;
 • Het opstellen van rapportages en analyses.

Ben jij de Manager Arbeid & Gezondheid die wij zoeken en lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV naar hr@mepros.nl.

Liever eerst kennismaken voordat je solliciteert? Stuur ons dan een bericht zodat we een (digitaal) koffiemomentje kunnen inplannen.

Hoe ziet het proces eruit?

 1. Stuur een mailtje naar hr@mepros.nl met je CV en een toelichting/sollicitatiebrief;
 2. Kennismakingsgesprek. We nodigen je bij ons op kantoor uit om je te leren kennen en een beeld te geven bij ons en Mepros als bedrijf. Tijdens dit gesprek proberen we je meer te vertellen over de werkzaamheden, wat wij nodig hebben van je en wat we je kunnen bieden;
 3. Meelopen. Afhankelijk van jouw behoeften is het wellicht prettig om een keer een dagdeel mee te lopen, zodat je weet hoe en met wie je gaat werken;
 4. Aanbod en afspraken maken over wanneer je begint, hoe lang je blijft en alles wat hierbij komt kijken. Uiteraard geven we je een rondleiding en stellen we je voor aan het hele team.
Vragen of een afspraak maken

Solliciteer of plan een kennismakingsgesprek in

Wil je ook ervaren wat het inhoudt om bij Mepros te werken, of heb je behoefte om eerst een koffietje te drinken ter oriëntatie? Stuur dan een mailtje! 😉

stages@mepros.nl