Verzuim

Verzuimbegeleiding

Personeelskosten en verzuim

Bij de meeste dienstverlenende ondernemingen bestaan de personeelskosten uit ca. 80% van de totale begroting van de onderneming. Hoge verzuimpercentages kunnen dan ook een forse kostenpost voor de organisatie betekenen. In het algemeen zijn de kosten van de verzuimbegeleiding maar een fractie van de kosten, die met verzuim gepaard gaat. Een goede begeleiding is van enorme invloed op het verzuimpercentage. Het is dus van essentieel belang om te kiezen voor goede begeleiding.

Verzuimbegeleiding en kwaliteit

Mepros wil niet te veel vragen voor onze verzuimbegeleiding en vanzelfsprekend, wilt u als werkgever, niet te veel betalen hiervoor. Maar wij moeten het er wel voor kunnen doen, met een goede kwaliteit: Een kwaliteit waar zowel u als wij achter kunnen staan. Onze abonnementsvormen zijn hierop aangepast:

Bedrijven met een gemiddeld verzuim

Voor bedrijven met een gemiddeld verzuim raden wij een volledig abonnement aan. De kosten voor de verzuimbegeleiding blijven altijd gelijk. U heeft de zekerheid dat er altijd een plafond zit aan de kosten van de begeleiding.

MKB bedrijven met een relatief laag verzuim

Voor MKB bedrijven met een laag verzuim hebben wij een Basispakket aansluiting. Dit raden wij ook aan. Deze aansluiting is gebaseerd op goed advies over het te voeren verzuimbeleid gedurende de eerste 7 weken van het verzuim. Het overleg met de werkgever rover het te voeren verzuimbeleid en de eerste inventarisatie van klachten en beperkingen van de medewerker is dan ook in het aansluitbedrag inbegrepen.

Eigen Regie Maatwerk Abonnement

Voor grotere bedrijven die hun verzuimbegeleiding in eigen handen willen en kúnnen hebben, raden wij een Eigen Regie Maatwerk abonnement aan. Dit abonnement houdt in dat de bedrijven hun verzuim rapporteren aan Mepros door middel van ons online verzuim management systeem. De onderlinge communicatie loopt via dit systeem, wij kijken met u mee bij uw acties bij de verzuimbegeleiding en u kunt ons direct aansturen. De werkgever heeft hierbij in principe alles zelf in de hand. Wij leveren altijd de wettelijk verplichte services voor elk bedrijf, zodat de verzuimbegeleiding altijd klopt. Dit maatwerk abonnement is dus erg handig voor grote bedrijven die veel zelf willen doen, maar toch goede adviezen en services willen hebben.

Welk abonnement past bij mij?

Mepros Bedrijfsgezondheidsdienst biedt u een groot aantal verschillende abonnementen; hieruit kunt kiezen welke abonnementsvorm het beste bij uw organisatie past. Wij adviseren u graag omtrent de abonnementsvorm die het beste past bij uw verzuim. Om u hierbij een beetje te helpen bieden wij u graag onze keuzehulp aan.

Offerte aanvragen of afspraak maken?
Neem contact op!

Zie ook:


Abonnementen
RI & E