Huisbezoek verzuim werknemer

Zieke werknemer controleren middels een huisbezoek?

Vaak wil een werkgever dat een huisbezoek wordt afgelegd bij de zieke medewerker. Dat kan zijn bij de eerste, tweede of derde ziektedag of alleen op incidentele basis, bijvoorbeeld bij wijze van steekproef. In het verleden waren er genoeg organisaties die dit structureel deden. In verband met de hoge kosten gebeurt dat tegenwoordig steeds minder. Maar als er nooit controle is, dan kan een medewerker zich in principe met een griep ziek melden en bij voorbeeld zijn huis gaan schilderen op kosten van de baas. Dat is overigens absoluut fraude. Als dan toch de rapporteur verzuim langs komt, dan gaat die medewerker goed nat en het bewijs kleeft nog letterlijk en figuurlijk aan zijn vingers. Het is dan aan de werkgever om te beslissen hoe er wordt omgegaan met deze frauduleuze ziek melding. Mepros biedt deze service niet zelf meer. Bent u klant bij Mepros en wilt u gebruik maken van deze service? Neem dan contact met ons op. Wij werken samen met een landelijk dekkend netwerk van rapporteurs en kunnen bemiddelen in het contact met hen.

Huisbezoeken doen we alleen klanten met een verzuimabonnement

Bekijk onze verzuimabonnementen

Huisbezoek Bedrijfsarts

Natuurlijk voeren onze bedrijfsartsen huisbezoek uit, bijvoorbeeld wanneer de medewerker te ziek is om te komen en het is toch van belang elkaar te zien. Soms gebeurt het dat wij toch al ergens naar toe aan het rijden zijn en het is ook voor de medewerker handiger als wij langs komen. De bedrijfsartsen komen nooit onaangekondigd en nooit als controle. Dat is namelijk geen taak van de bedrijfsarts. De NVAB (Nederlandse Vereniging van Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde) heeft een protocol opgesteld hierover. Dit protocol houdt in dat wij als bedrijfsartsen niet onaangekondigd op huisbezoek komen, juist om te vermijden dat wij als controleur worden gezien. Dat zou onze vertrouwenspositie als arts kunnen schaden. De bedrijfsartsen van Mepros houden zich aan die richtlijn.

Vragen of een afspraak maken

Neem contact op met Mepros

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de telefoon, mail of het online contactformulier.

085 – 877 13 20info@mepros.nl