Huisbezoek verzuim werknemer

Zieke werknemer controleren via een huisbezoek?

Vaak verlangt een werkgever een huisbezoek bij zieke medewerkers, soms willekeurig of bij verdenking van misbruik. Zonder controle kan een medewerker zich onterecht ziek melden en bijvoorbeeld klussen op kosten van de werkgever, wat fraude is.

Naast het voorkomen van misbruik biedt een huisbezoek ook de mogelijkheid om de werknemer te ondersteunen bij zijn of haar herstelproces. Het geeft de werkgever de gelegenheid om de situatie van de werknemer beter te begrijpen en passende ondersteuning aan te bieden, zoals het inschakelen van professionele hulp.

Bovendien kan een huisbezoek bijdragen aan het versterken van de vertrouwensband tussen werkgever en werknemer. Door interesse te tonen in het welzijn van de werknemer, wordt een positieve werkomgeving bevorderd. Dit kan uiteindelijk leiden tot een betere werknemerstevredenheid en hogere productiviteit.

Mepros faciliteert deze controles via ons uitgebreide netwerk van controleurs met een landelijke dekking. Als jullie organisatie is aangesloten bij Mepros, dan kunnen we direct een huisbezoek plannen. Dit wordt dezelfde dag nog uitgevoerd als dit voor 10:00u ’s ochtends doorgegeven wordt. Is jullie organisatie nog geen klant van Mepros? Bekijk dan onze verzuimabonnementen en neem even contact op, dan plannen we een kopje koffie in.

Huisbezoek Bedrijfsarts

Natuurlijk voeren onze bedrijfsartsen huisbezoek uit, bijvoorbeeld wanneer de medewerker te ziek is om te komen en het is toch van belang elkaar te zien. De bedrijfsartsen komen nooit onaangekondigd en nooit als controle. Dat is namelijk geen taak van de bedrijfsarts. De NVAB (Nederlandse Vereniging van Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde) heeft een protocol opgesteld hiervoor. Dit protocol houdt in dat wij als bedrijfsartsen niet onaangekondigd op huisbezoek komen, juist om te vermijden dat wij als controleur worden gezien. Dat zou de vertrouwenspositie als arts kunnen schaden. De bedrijfsartsen van Mepros houden zich aan deze richtlijn.

Vragen of een afspraak maken

Neem contact op met Mepros

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de telefoon, mail of het online contactformulier.

085 – 877 13 20info@mepros.nl