Risicogerichte en preventieve medische keuring

Preventieve en Risicogerichte medische keuring

Wat is het verschil tussen een risicogerichte medische keuring en een wettelijk verplichte medische keuring? In de Wet op de Medische Keuring, die in Nederland van kracht is met ingang van december 2015 tot op heden, is opgenomen welke medische keuring verplicht is, en welke op preventieve basis uitgevoerd kunnen worden. Bij risicogerichte keuringen wordt uw medische stand van zaken bekeken. Het is vergelijkbaar met een medische APK. Een voorbeeld van zo’n risicogerichte keuring is de managementkeuring. Zo’n medische check wordt aangeboden aan personeel, als extraatje. De gedachte hierachter is: als je weet welk deel van je lichaam een risico vormt, kun je hier beter op inspelen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belang van een risicogerichte keuring groot, ook met het oog op mogelijk arbeidsverzuim.

Locaties voor medische keuring

Mepros voert medische keuringen uit op ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel, nabij Rotterdam. Onze locatie is zeer goed bereikbaar per auto, het is direct aan de snelweg gelegen en parkeren is op ons eigen terrein gratis.

Meer informatie, offerte & contact

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte u contact opnemen: keuringen@mepros.nl. Natuurlijk kunt u ook direct het contactformulier invullen!

 

Bibliografie

Overheid.nl. (2015) “Wet op de Medische Keuring: Geldend van 29-12-2015 t/m heden”, http://wetten.overheid.nl/BWBR0008819/2015-12-29. 21 juli 2016.